Back to:
Current year's news releases

All news releases
News and information home

UW-Eau Claire's Proposed Student Center
on Sept. 14 Plan Commission Agenda

RELEASED: Sept. 11, 2009

EAU CLAIRE — Site plans for the University of Wisconsin-Eau Claire's new $48.8 million student center on lower campus will go before the city of Eau Claire's Plan Commission Sept. 14.

The 156,000-square-foot three-story student center will be built on green space located between the current Davies Center and the Phillips Hall parking lot on the south side of lower campus.

In making the site selection, Chancellor Brian Levin-Stankevich considered factors including but not limited to flood plain and sustainability issues, traffic flow, parking, proximity to student populations during the day and evening, proximity to McIntyre Library, student activities, and how the project affects future campus development.

An Eau Claire ordinance requires that the City Council approve the site plan before the building can be constructed. The Plan Commission will make a recommendation to the City Council.

The university's project will be presented to the Plan Commission by architects from the Philadelphia-based architectural firm Burt, Hill and the Wisconsin-based firm Bray Architects.

Construction of the building is scheduled to begin in late spring 2010, with occupancy of the building in late fall 2012. The project will be funded through segregated fees, which are paid by students. No tax dollars will be involved in the development or operation of the new building.

Davies Center — the existing student center — opened in 1959. A 1964 addition doubled its size, with additional expansion and updates made to the building in 1976, 1982 and 1991.

-30-

JB

Back to:
Current year's news releases

All news releases
News and information home

 

Excellence. Our Measure. Our Motto. Our Goal.