Facilities projects banner

New university student center project details

Check the University Centers website for background and updates on the new university student center building project.

Web Cams: Eye on Campus

New university student center


 Davies Student Center

Project budget: $48.8 million (funded by student segregated fees)

Status: Completed summer 2012

Approximate building size: 170,000 square feet

Location: Green space between the current Davies Center and the Phillips Hall parking lot on the south side of lower campus. When the new facility is completed, the current Davies Center will be deconstructed and transformed into a green space.

Anticipated timeline: Final design completed in late fall 2010, groundbreaking in March 2011, building construction completed summer 2012; Davies deconstruction, green space construction, completed by May 2013.

View a time-lapse video showing progress on the W.R. Davies Student Center project from the start of construction through Sept. 13, 2011. The video also can be viewed on YouTube in a larger format. (Video created by UW-Eau Claire Learning and Technology Services)
Excellence. Our Measure. Our Motto. Our Goal.